Не метеорити: У Чилі із неба посипалися вогняні кулі

Вчені вважають, що незвичні об'єкти є космічним сміттям.

Минулого тижня в Чилі з неба посипалися величезні вогняні кулі. Офіційні особи все ще намагаються з'ясувати, що це було і звідки вони взялися, передають Патріоти України.

Одне можна сказати точно: таємничі палаючі об'єкти не були метеоритами, як повідомляють інформагентства. Вогненні НЛО обрушилися на місто Дальках'ю на чилійському острові Чилое. Предмети впали в семи місцях, викликавши пожежі, які були оперативно погашені добровільними пожежними.

Геологи з Національної геологічної та гірничодобувної служби Чилі незабаром прибули, щоб дослідити сім ділянок, які були обпалені падаючою космічною речовиною. Під час проведення аналізу, ця історія поширилася через місцеві новини, соціальні мережі і національні засоби масової інформації.
Чилійський астроном і астрофізик Хосе Маса сказав, що палаючі об'єкти, ймовірно, були або метеоритами, або космічним сміттям, яке відокремилося від ракет або супутників. Астроном Джонатан Макдауелл з Гарвард-Смітсонівського центру астрофізики написав в Twitter, що падаючі об'єкти, ймовірно, були метеоритами і що не було ніяких очевидних кандидатів на космічне сміття. Іноді потрібно кілька днів, щоб отримати відповідні дані.
Геологи оприлюднили свою офіційну оцінку: жоден з семи об'єктів не містив слідів метеорита. Оскільки таємничі об'єкти не були метеоритами, логіка диктує, що це, швидше за все, космічне сміття, але офіційні особи заявили, що вони проведуть більш детальний аналіз зразків ґрунту, зібраних з обгорілих ділянок. Геологи опублікують свої результати пізніше в цьому місяці. Тільки час покаже, що саме впало з небес в той незвичайний осінній вечір.

На Черкащині чоловік отруївся дуже схожими на печериці грибами

вівторок, 30 квітень 2024, 13:19

На Черкащині госпіталізовано чоловіка з отруєнням дикорослими грибами, які він назбирав на подвір'ї власного будинку. Про це інформує Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб, передають Патріоти України. "33-річний житель села Червона ...

98-річній жінці, яка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного, куплять будинок

вівторок, 30 квітень 2024, 12:54

Співзасновник monobank Олег Гороховський заявив, що 98-річній Лідії Степанівні, яка самотужки пройшла близько десяти кілометрів з окупованої частини Очеретиного на підконтрольну територію України, куплять будинок, інформують Патріоти України. «Терпиш, ...