Не могло бути інакше: Геращенко назвав причину спалаху COVID-19 і запропонував ввести смарт-карантин

В Україні в останні тижні діагностують усе більше випадків інфікування коронавірусом через відкриття різних закладів і запуск громадського транспорту. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Він наголосив, що в країні потрібно запроваджувати розумний карантин, але не повертатися до тотального, передають Патріоти України.

"Зростання захворюваності – це наслідок запуску громадського транспорту, відкриття торгових центрів, ресторанів і т. д. По-іншому і бути не могло", – вважає чиновник.

Водночас він підкреслив, що економіка країни нині перебуває в такому стані, що карантин такої ж міри жорсткості, як на початку поширення епідемії, може призвести до величезних втрат.

"Тому потрібно робити смарт-карантин. Загалом, планів обмежувати транспорт немає. Якщо буде декілька тисяч випадків на день, тоді про це можна буде говорити. Але я сподіваюся, що цього не трапиться, тому що люди за час карантину вже багато в чому змінили свої побутові звички", – висловив сподівання Геращенко.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...