Не можна голосно розмовляти та носити міні: Українських школярів вчать не провокувати гвалтівників, бо "жертва сама винна"

На думку авторів підручника, в 60% випадків зґвалтування жертви самі винні в події.

Український підручник з шкільної дисципліни “Основи здоров’я” став приводом для скандалу. На сторінках підручника присутнє твердження про те, що жертви сексуального насильства можуть самі провокувати ґвалтівника своїм зовнішнім виглядом, повідомляють Патріоти України.

Міністерство освіти і науки України рекомендувало і профінансувало друк підручників у 2016 році. У 2017 році тему про насильство виключили з програми, але книги продовжують використовувати в школах. Примітно, що книги були написані різними авторами, проте в кожній з них є виправдання мотивів ґвалтівника.

“Основи здоров’я”, 8 клас. Автори: Іван Бех, Тетяна Воронцова, Володимир Пономаренко, Станіслав Страшко

Автори підручника радять дітям не ходити вечорами на самоті, особливо у відвертому одязі. Крім того, школярів просять утримуватися від того, що може бути сприйнято як їх легкодоступність і готовність до сексуальних відносин. “Адже яскравий макіяж і декольте провокують ґвалтівника і створюють враження, що ви не проти інтимних відносин”, – йдеться в підручнику.

“Основи здоров’я”, 8 клас. Автор: Ольга Таглина

В даному підручнику дітям показують, який зовнішній вигляд може спровокувати грабіжника, а який – ґвалтівника.

“Основи здоров’я”, 8 клас. Автори: Наталія Гущина, Світлана Василенко, Лариса Колотій

Тут дітям нагадують про правила етикету, які існували для жінок в XIX столітті. Тоді дівчині не можна було виходити однією з дому, залишатися наодинці з хлопцем або чоловіком.

“Основи здоров’я”, 8 клас. Автор: Тетяна Бойченко, Іван Василашко, Олена ГурськаНа думку авторів підручника, в 60% випадків зґвалтування жертви самі винні в події. Якщо ж дівчата надягають короткі спідниці або голосно розмовляють на вечірці – значить, провокують ґвалтівника.


Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...