Не можна мовчати: Ведуча Надія Матвєєва розповіла про пережите домашнє насильство

Днями в Україні стартувала щорічна всесвітня акція "16 днів проти насильства", в рамках якої знаменитості діляться своїми страшними історіями і закликають жінок не мовчати. Своєю розповіддю про пережите домашнє насильство поділилася й Надія Матвєєва, передають Патріоти України.

Ведуча опублікувала в Instagram чесний пост, в якому зізналася, що протягом 14 років була жертвою рук батька. Знаменитість показала свою дитячу фотографію, на якій, за її словами, вона дуже схожа на тата.

"14 років домашнього насильства. Це моє дитинство. Папа, звичайно, любив мене, але алкоголізм поступово вбиває і почуття і особистість, - пише Матвєєва. - На цьому дитячому фото я схожа на нього і щиро сподіваюся, що ось-ось тато перестане повертатися додому п'яним і не буде криків, скандалів і моторошного страху, що він ударить маму".

Надія розповіла, що мама кілька разів зверталася за допомогою в міліцію, але кожен раз їй говорили: "Викликайте, якщо буде пряма загроза життю". А розлучення в той час було табу, адже потрібно було "берегти сім'ю - осередок радянського суспільства".

Матвєєва зізналася, що зважилася розповісти свою історію, щоб підтримати тих жінок, які зіткнулися з насильством в сім'ї. "Я виросла і, здається, стала сильною. Уже поховала батька, бережу маму. Вдячна батькам за те, що у мене є життя. Мені простіше було б не розповідати вам про це. Але зараз не можна мовчати про насильство над жінками. Адже це не тільки історія моєї сім'ї. Майже третина (30%) всіх жінок в світі піддавалися фізичному або сексуальному насильству з боку інтимного партнера", - зазначила ведуча.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...