"Не можна помирати дорогою до лікарні": Українка розповіла про дивні правила, прийняті в Греції

Іноземцям деякі вимоги здаються дуже дивними, але самим еллінам - зручними та цілком справедливими.

Вікторія із Дніпра чотири роки тому переїхала до Афін в Грецію. Про свою адаптацію в країні та особливості культури і кухні розповідає у своєму блозі, повідомляють Патріоти України.

"Греки відкриті і доброзичливі, тому з ними просто знайти спільну мову. Більшість знає англійську і це полегшує адаптацію. Можна просто на вулиці знайти нових знайомих. Але греки цінять своє життя і піклуються про відпочинок. Тому тут є багато законів, які давно придумані самими ж греками, але викликають посмішку в іноземців", - розповідає Вікторія.

Найбільше дратують українку постійні спізнення греків. Але виправданням цього є закон, який привчив греків не поспішати. "Запізнення тут не вважається порушенням норм етикету, тому, якщо грек сказав, що зробить – він зробить, тільки, можливо, трохи пізніше", - каже українка.

Студентам, які засинають на парах, пропонують подвійний капучино, а жінки в свій день народження мають право розповісти начальнику все, що про нього думають, а чоловіки, які не носять бороду мають право спати на роботі. "Смішно, але тут прописане правило, що не можна пити воду з унітазу чи наказувати вчителя, який запізнився на урок, або дивитися в очі тещі. А найсмішніше правило, що не можна помирати дорогою до лікарні. З чим це зв'язано, невідомо. Бо медицина тут страхова", - каже Вікторія.

Українка зізнається, що життя в Греції є досить розміреним і спокійним. "Мені було важко заговорити грецькою. І з першої ж спроби греки розуміли, що я іноземка і переходили на аглійську. Аби легше адаптуватись, завела щоденник і записувала туди все, що подобалось в країні", - пояснює українка.

Середня зарплата в Греції 1200 євро. Некваліфікований працівник отримує 350 євро, але людина з кваліфікацією і знанням мови може розраховувати на 1500-2000 євро. При цьому з листопада минулого року з'явилося екстрена виплата для безробітних у розмірі 400 євро.

Карма? В окупованому Криму вантажівка загарбників роздавила авто колишнього "топчиновника", він загинув

вівторок, 19 березень 2024, 10:25

У ДТП з російськими військовими загинув колишній голова Кримавтодору Дмитро Кривенко, . Як повідомляють російські ЗМІ та кримські пабліки, Кривенко загинув сьогодні, 18 березня, на одній із кримських трас. Авто колишнього чиновника лоб в лоб зіткнулося...

"Пляжі Ірану і КНДР чекають вас": Соловйов запропонував достойну "альтернативу" росіянам амість Європи

вівторок, 19 березень 2024, 10:22

Російські пропагандисти на шоу рупора Кремля Володимира Соловйова поскаржилися на те, як "важко" жити без відпочинку в Парижі та на Лазурному березі. Соловйов своєю чергою запропонував альтернативу – "курорти" Ірану та Північної Кореї, передають Патріо...