"Не мийте сиру курку!": Американські експерти попереджають про небезпеку харчового отруєння

Куряче м'ясо домогосподарки перед приготуванням зазвичай миють під проточною водою на своїй кухні. Але такі дії можуть мати серйозні негативні наслідки.

Експерти з американського Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC) пояснили, чому ніколи не слід мити сиру курятину, передають Патріоти України.

Багато людей, купуючи куряче м'ясо, перед приготуванням не замислюючись миють його під проточною водою на своїй кухні. Але такі дії можуть мати серйозні негативні наслідки, зазначили в CDC.
Вся справа в тому, що на сирому курячому м'ясі знаходяться шкідливі кампілобактерії. Часто окрім них присутні також сальмонели і клостридії. У той час, коли курку миють, м'ясні соки з цими бактеріями потрапляють не тільки на поверхню раковини, а й розбризкуються навколо. Пізніше, якщо не помити ретельно кухонні поверхні, хвороботворні мікроорганізми можуть потрапити в людський організм вже з іншою їжею і привести до харчового отруєння.
"Ось чому так важливо дотримуватися особливої обережності при обробці і приготуванні курки", - відзначають дослідники.
Експерти опублікували попередження в своєму офіційному акаунті в Твіттері, багато читачів були щиро здивовані порадою не мити сире м'ясо курки перед приготуванням, і сказали, що все одно перед термообробкою продовжать змивати з курячого м'яса пил і бруд.

У CDC відреагували так:

"Ми не хотіли, щоб ви були в захваті від того, щоб не мити курку! Але це правда: вбивайте мікроби, ретельно готуючи курку, а не миючи її в воді. Ви не повинні мити птицю, м'ясо або яйця перед приготуванням їжі. Ці продукти можуть поширювати мікроби по вашій кухні".

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...