Не на ту напав: Суд зобов'язав чоловіка виплатити колишній дружині десятки тисяч... за хатню роботу

Китайський суд зобов'язав чоловіка виплатити колишній дружині 50 тисяч юанів (216 тис. грн) за роботу по дому протягом їхнього п'ятирічного шлюбу, передають Патріоти України.

Згідно з новим цивільним кодексом КНР, при розлученні людина може вимагати від партнера компенсацію, якщо під час шлюбу була основним опікуном для дітей або старих батьків, або виконувала більшу частину неоплачуваної роботи по дому. Сума має бути узгоджена подружжям, але якщо домовитися не вийде, рішення прийме суд.

Так суд Пекіна зобов'язав чоловіка на прізвище Чен заплатити колишній дружині Ван 50 тис. юанів за те, що не допомагав їй у хатній роботі. Жінка стверджує, що він йшов на роботу, не займався вихованням дитини і не виконував ніяких хатніх обов'язків.

Пара одружилася у 2015 році, розійшлася три роки по тому, але подала на розлучення лише у 2020-му. Весь цей час їхній син жив із матір'ю, і крім компенсації за працю домогосподарки Ван також отримала право опіки.

Рішення суду на користь Ван стало прецедентом - робота по дому отримала грошову оцінку вперше після прийняття нового цивільного кодексу у січні 2021 року. Також цей випадок викликав у соцмережах суперечки про цінність праці домогосподарок. Дані Національного статистичного бюро Китаю показали, що заміжні жінки витрачають на хатню роботу в два рази більше часу, ніж їхні чоловіки.

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...