Не обійдеться без контрастів: Синоптикиня розповіла, де в Україні 2 липня буде найспекотніше, а де дощитиме

передають Патріоти України

У вівторок, 2 липня, у більшості регіонів України очікується спекотна погода без опадів. Проте у західних областях під вечір можливі грозові дощі. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко,

Так, у більшості областей максимальна температура повітря досягатиме пекучих +32...+37 °C. Найбільше це стосується півдня, сходу та центральних областей України.

У цих регіонах переважатиме суха погода з високою пожежною небезпекою.

Водночас у західні області завтра завітає атмосферний фронт, який суттєво послабить спеку. Там у вівторок передбачається температура +23...+27 °C.

Крім того, на заході пройдуть дощі з грозами. Через значні контрасти в зоні фронту дощі переходитимуть у сильні зливи, можливі шквал та град.

У північних областях 2-го липня ще буде спекотно, проте на Житомирщині температура опуститься до +27...+29 °C. На Київщині пануватимуть близько +30 °C, на Чернігівщині та Сумщині - +31...+33 °C.

Також на Житомирщині та Київщині атмосферний фронт завтра ввечері організує короткочасні грозові дощі. Чернігівська та Сумська область втримаються від опадів.

2-го липня в Україні переважатиме південно-західний вітер, у західних областях поміняється на північно-західний, може бути рвучким.

Погода у столиці

У Києві у вівторок максимальна температура повітря сягатиме близько +30 °C.

Буде сухо, проте посилиться вітер, який дасть можливість трохи легше дихати. А ввечері у вівторок можливий короткочасний грозовий дощ.

Прогноз на найближчі дні

У середу, 3-го липня, на заході та півночі температура повітря відчутно знизиться, можливі місцями грозові дощі. У середу в західній частині навіть можливе зниження до +18...+22 °C.

Водночас на сході, півдні та в більшості центральних областей (окрім Вінниччини) сильна спека ще триватиме Там температура повітря досягатиме і перевищуватиме +35 °C.

Дощів на всіх не вистачить: Синоптики шокували прогнозом погоди на липень - чого чекати

середа, 3 липень 2024, 16:56

Перший місяць літа - червень - позаду, на зміну йому прийшов липень, який називають "маківкою літа", це не від слова "мак", а від поняття "верхівка голови". За інформацією синоптиків, липень - найтепліший місяць року, передають Патріоти України. Однак...

Вирішили "сумістити": У Росії анонсували, що громадян у глибинці будуть лікувати листоноші

середа, 3 липень 2024, 16:30

У сільських поштових відділеннях Росії планують відкрити фельдшерсько-акушерські пункти. Працюватимуть там листоноші – після спеціальних медичних курсів,, передають Патріоти України. РосЗМІ похвалилися цією державною ініціативою, зазначивши, що ФАП на ...