Не паскою єдиною: Як приготувати смачні булочки до Великодня (фото, відео)

Традиційними для святкування Велмкодня є фарбовані яйця і паски, однак, можна урізноманітнити меню великодніми булочками. Рецепт смачної випічки від пекаря Мері Беррі опублікували на BBC, повідомляють Патріоти України.

Відзначається, що для приготування булочок потрібно трохи більше двох годин часу, всі інгредієнти для приготування пасок, а також деякі додаткові продукти і спеції.

Так, необхідно взяти близько 500 грам борошна, 300 мл молока, 200 г родзинок, 75 г цукру, 50 грам цукатів, 40 г вершкового масла, одне збите яйце, терту цедру лимона, по 10 грам солі і сухих дріжджів, 2 столові ложки цукрового сиропу, 2 чайних ложки суміші таких спецій як гвоздика, запашний перець, мускатний горіх і імбир, а також чайну ложку кориці.

Борошно, цукор, спеції і цедру лимона потрібно перемішати у великій мисці, додати сіль і дріжджі, після чого в окремих ємностях підігріти молоко і масло.

Половину молока і масло додати в миску з сухими інгредієнтами, додати туди яйце і замісити, по ходу додаючи молоко, що залишилося. Коли тісто стане твердим, його потрібно викласти на робочу поверхню і продовжувати місити, додаючи цукати і родзинки.

Хвилин через 10 тісто має стати еластичним і м'яким, тоді його потрібно покласти в змащену маслом миску, накрити поліетиленом і залишити в теплому місці на півтори години, поки воно не збільшиться вдвічі.

Після тісто ділиться на 12 кульок, їх укладають на покрите папером деко, що закутується пакетом і залишається ще на 40-60 хвилин, щоб булочки піднялися (потрібно стежити, щоб поліетилен не торкався до тіста).

Ще 75 грам борошна потрібно змішати з 100 мл води до утворення пасти, після чого помістити ложкою в кондитерський мішок і, коли булочки піднімуться, зняти пакет і намалювати на них хрест.

У розігрітій до 220 градусів духовці випікати їх близько 15-20 хвилин до появи золотистого відтінку, після чого ще теплі покрити цукровим сиропом для блиску і залишити остигати.

Процес приготування можна подивитися на відео:

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...