Не перетворюйте місце вічного спочинку на смітник: Екологи розповіли, чим замінити штучні квіти на цвинтарях

Вже за місяць розпочнуться поминальні дні, коли чимало українців відвідуватимуть цвинтарі та вшановуватимуть пам’ять померлих родичів, передають Патріоти України.

Зазвичай, на могили приносять штучні пластикові квіти. Однак екологи закликають не робити цього, адже штучні квіти є небезпечними, вони виготовлені з синтетичних пластмас, ниток та паперу, оброблених парафіном. Тому їх категорично заборонено викидати на сміттєзвадища та спалювати, пояснюють в ГО "Еколтава".

Під час горіння такі матеріали виділяють небезпечні для здоров’я людини шкідливі речовини – фенол, формальдегід, оксиди азоту та сірки, найбільшу небезпеку несуть діоксини – сильні канцерогени. Ці речовини викликають:

  • подразнення слизових оболонок носоглотки, очей;
  • посилюють негативний вплив хронічних захворювань;
  • провокують виникнення пухлин;
  • придушують імунітет;
  • викликають безпліддя та природжені патології.

В ГО "Еколтава" радять замінити штучні квіти, приміром, паперовими. Абобагаторічними квітучими насадження, які не потребують особливого догляду, букетами із сухоцвітів або живих квітів, букетами з цукерок, вінками з хвої.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...