Не перша спроба суїциду: Депутат розповів про обставини самогубства ексголови Херсонської ОВА Лагути

Колишній очільник Херсонської ОДА Геннадій Лагута, який покінчив життя самогубством, раніше уже намагався вчинити суїцид. Про це розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань в ексклюзивному коментарі для ТСН.ua, передають Патріоти України.

"Геннадій Лагута покінчив життя самогубством. На превеликий жаль, це вже не перша спроба накласти на себе руки", – каже Хлань. За його словами, Лагута почав думати про суїцид після того, як проти нього була порушена кримінальна справа щодо привласнення автомобіля.

"Фактично, суспільству було подано, що цей автомобіль подарували волонтери військовій адміністрації, а привласнив його Геннадій Лагута. Але цим автомобілем він пересувався доволі давно, він був подарований йому Колихаєвим (мером Херсона - Ред.), але оформлений він був на дружину Колихаєва колишню. Саме тому Геннадій Лагута вважав його своїм автомобілем, і після того, як він залишив посаду голови військової адміністрації, йому було надано доручення на цей автомобіль. Він його не перевірив і почав переоформлювати автомобіль – ось така кримінальна справа", – зазначає депутат обласної ради. На думку Хланя, ця кримінальна справа остаточно "підкосила" Лагуту.

Перша спроба суїциду

"Коли вперше на нього це звалилося, він в перший раз прийняв пігулки у великій кількості, коли йому готували підозру. Як звикли зазвичай, що коли високопосадовцям вручають підозру, вони опиняються в лікарні. Але він дійсно тоді був у лікарні після спроби самогубства. Згодом це звинувачення в суді він зміг скасувати, але прокуратура змінила підозру і висунула нову. Це стало новою хвилею неспокою, він не зміг з цим упоратися", – говорить Хлань.

Друга спроба

Вдруге Геннадій Лагута намагався піти з життя уже після скасування підозри, але його зупинила дружина. "Друге скасування підозри суд не задовольнив, саме тому він морально вийшов з-під контролю, і вночі, чотири доби тому, він намагався прийняти ліки. Його зупинила дружина", – зазначає депутат.

Проте зранку, коли дружина відводила дитину до школи, по камерах було простежено, що Лагута вийшов зі своєї квартири і відправився до аптеки. Там він купив два флакони пігулок, 200 штук, і зник у невідомому напрямку. "Його шукали три доби. На третю добу його знайшли випадково між гаражами неподалік від дому - в непритомному стані, але живого. Три доби він перебував у прострації. Вода була недопита –пляшка, яку він купив, і два порожніх флакони пігулок. В лікарні вночі в реанімації він помер", – підсумував Сергій Хлань.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...