Не підходьте близько: Окупанти мінують території мінами із сейсмічним датчиком, українців попередили про небезпеку

Генштаб ЗСУ повідомів, що російські окупанти стали мінувати територію України мінами ПОМ-3 (ПОМ - протипіхотна осколкова міна) «Медальйон», передають Патріоти України.

«У Харківській та Сумській областях зафіксовано випадки використання мін із сейсмічним датчиком, — йде в повідомленні. — Міна ПОМ-3 оснащується спеціальним електронним блоком, який відповідає за обробку сигналів із сейсмічного датчика цілі та управління бойовою частиною. Блок електроніки приймає сигнали про вібрації ґрунту під міною і порівнює їх із наявними в пам'яті сигнатурами. Якщо вібрації схожі на ті, що викликані кроками людини, а також мають достатню амплітуду, що свідчить про наближення, дається команда на спрацювання бойової частини, яка вилітає на висоту близько 1−1,5 м і вибухає».

«Якщо побачите таку міну, у жодному разі не підходьте близько, не підпускайте інших осіб та повідомте представників Національної поліції або представників інших силових структур», — попереджають фахівці.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...