Не пішов служити, бо доглядав за матір’ю: Мешканець Прикарпаття проігнорував бойову повістку і отримав вирок суду

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області визнав винним в ухиленні від мобілізації місцевого мешканця Романа З., який проігнорував бойову повістку та не прийшов у ТЦК. Чоловік вважав, що у нього є відстрочка від мобілізації, бо його брат служить у ЗСУ. Прикарпатцю призначили рік тюремного ув’язнення, пише Zaxid.net, передають Патріоти України.

Як вказано у вироку суду, який винесли у березні 2024 року, мешканець Тлумацького району Роман З. у січні 2023 року пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до військової служби. Чоловік отримав бойову повістку – 28 лютого він мав прибути до ТЦК для відправки на службу. Однак у вказаний день Роман З. не з’явився, через що щодо чоловіка порушили кримінальну справу за фактом ухилення від мобілізації.

У суді Роман З. свою провину визнав та повідомив, що доглядає за хворою матір’ю, яка не має інвалідності. Він розповів суду, що вважав, ніби має відстрочку від мобілізації, бо його брат служить у ЗСУ. На момент розгляду справи у суді Роман З. був готовий служити у ЗСУ.

Прокурор у судовому засіданні просив призначити чоловіку 3 роки тюрми, бо «служба у ЗСУ та захист Батьківщини є конституційним обов’язком кожного громадянина України». Справу розглянула суддя Лілія Мотрук, яка дослідила усі матеріали та визнала Романа З. винним в ухиленні від мобілізації, призначивши його один рік тюремного ув’язнення. Вирок ще можна оскаржити.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...