Не платіть за "металобрухт": Як перевірити перед покупкою, чи було авто в ДТП


В Україні зі зрозумілих причин популярністю користуються вже вживані автомобілі. Але перед тим як купувати таку машину, варто перевірити, чи не потрапляла вона у ДТП, щоби потім не мати неприємностей, передають Патріоти України.

Нещодавно про подібну колотнечу з авто, яких пригнали з-за кордону для ЗСУ, розповів відомий блогер Мартін Брест. За його словами, у Toyota Prada, яка призначалася для операторів БПЛА, не було масла, двигун підтік, «шматок рами згнив і відпав десь дорогою», а пробіг виявився скрученим.

Але якщо завезену з-за кордону машину на місці перевірити складно, то в Україні є всі можливості. Про те, як перевірити авто на предмет його участі в ДТП, розповідає «Апостроф» .

Перевірка складається з двох етапів: візуальний огляд та перевірка за VIN-кодом та номером реєстрації.

Насамперед, потрібно звернути увагу на кілька візуальних ознак. Серед них:

  • порушено геометрію кузова;
  • товщина та колір фарби;
  • нестандартні чи незабарвлені деталі;
  • розбіжність дати випуску фар та скла;
  • сліди іржі та корозії.

Більш детальну інформацію про автомобіль можна дізнатися за допомогою VIN-коду, зокрема отримати дані щодо:

  • країни та року випуску;
  • марки та моделі;
  • кількості попередніх власників;
  • перебування авто у розшуку;
  • участі у ДТП (якщо машина побувала у ДТП, то така перевірка надасть інформацію про місце аварії, дату та отримані пошкодження).

Також для перевірки авто можна скористатися сервісами iGov.org.ua, opendatabot.ua, а авто з-за кордону — E-CSDD (авто Латвії), HistoriaPojazdu.gov.ua (польський офіційний сайт перевірки авто), Regitra (авто з Литви), CarFax та AutoCheck (США).

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...