Не погоджуйтеся з поліцією: Названо порушення ПДР, за яке водія не мають права штрафувати

В Україні бувають випадки, коли водіям виписують штрафи, на які не варто погоджуватись. Йдеться, приміром, про штраф за відсутність аптечки в особистому авто, передають Патріоти України.

У Правилах дорожнього руху України зазначається, що транспортний засіб заборонено експлуатувати, якщо в ньому немає медичної аптечки з нанесеними на неї відомостями про тип транспортного засобу, для якого вона призначена (мотоцикл, легкове або вантажне авто, автобус, мікроавтобус та ін). Але це правило не стосується легкових автомобілів, пише «Автотема» з посиланням на юристів.

«У жодному нормативному документі не передбачено штрафу за водіння особистого автомобіля без аптечки. Тобто автомобіля, який не використовується для надання послуг з перевезення пасажирів. Автомобіліст відбудеться лише попередженням», — зазначають юристи.

Водночас в автомобілях таксі аптечка повинна бути обов’язково. Інакше загрожує штраф 680 гривень. Якщо водій повторить порушення, його позбавлять права керувати транспортним засобом терміном від 3 до 6 місяців або ж буде накладено адміністративний арешт терміном від 5 до 10 днів.

Як відомо, наявність штрафів за порушення правил дорожнього руху можна перевірити онлайн та оплачувати їх за допомогою кількох ресурсів.

Пам'ятник вже виготовлено: Одеса відмовила у встановленні погруддя Герою, який підірвав разом із собою Генічеський міст на початку повномасштабного вторгнення (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 15:18

Історико-топонімічна комісія при виконавчому комітеті Одеської міської ради відмовила у встановленні погруддя Віталія Скакуна, який на початку повномасштабного вторгнення підірвав разом із собою Генічеський міст, щоб зупинити ворога. Про це повідомив г...

В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми

неділя, 28 квітень 2024, 14:18

В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми, які забезпечували діяльність проведення азартних ігор та на яких розміщувались ресурси онлайн казино без відповідної ліцензії. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передають Патріоти...