"Не політичний тиск": У МВС назвали причину обшуків в "Українському кіберальянсі"

Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко спростував інформацію про те, що обшуки в громадській організації "Український кіберальянс", які відбулися 25 лютого, пов'язані з політичним тиском. Про це він заявив виданню "Детектор Медіа", передають Патріоти України.

За його словами, йдеться про заяву Одеського аеропорту, що була скерована в поліцію. У процесі розслідування в поліції з’явилися обґрунтовані підозри вважати, що за місцем цих обшуків можуть перебувати матеріали, а також інша інформація, яка має значення для розкриття цього кримінального провадження.

"Ми не говорили, що вони підозрювані або обвинувачені. Щоб точно з'ясувати, хто влаштував таке втручання в об’єкт критичної інфраструктури, треба провести ці слідчі дії. Вони були санкціоновані судом – законно, спокійно", – пояснив він.

Зазначимо, що мова про ухвалу суду, у якій зазначається, що дозвіл на обшук у Києві надано через розслідування інциденту від 16 жовтня 2019 року, коли на табло "Міжнародного аеропорту Одеса" з’явилося фото Ґрети Тунберґ з написом "Fuck you Greta".

Обшуки відбулися в рамках кримінального провадження, яке 17 жовтня 2019 року Малиновський відділ поліції в Одесі відкрив за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального Кодексу України.

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...