Не попадіться на нову схему: Шахраї намагаються обдурити українців, роздаючи "подарунки" від магазинів EVA

Шахраї намагаються вкрасти в українців гроші, розсилаючи SMS-повідомлення від імені компанії EVA, яка займається продажем косметики та побутової хімії. У повідомленнях аферисти вказують нібито виграші та грошові винагороди від магазину. Шахраї створили фейковий сайт EVA, який дуже зовні схожий на справжній. Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії у Facebook, передають Патріоти України.

"У мережі з’явився вебсайт, який розповсюджує неправдиву інформацію про те, що національна мережа Лінія магазинів EVA проводить опитування й розіграш грошових призів. Офіційно повідомляємо, що EVA (ТОВ "РУШ") не проводить такого розіграшу ні на сайті eva.ua, ні у своїх роздрібних магазинах", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що представники EVA готують відповідну заяву до Національної поліції. У компанії заявили, що довіряти інформації можна лише тоді, коли про неї повідомляють офіційні джерела мережі.

До речі, зловмисники дуже часто підробляють сайти відомих компаній та сервісів. Справжній він чи ні, можна розрізнити по домену посилання. Офіційний сайт EVA – eva.ua. Якщо при вході на сайт вказано інше ім'я, то він може бути фейковим.

За допомогою фішингових сайтів аферисти крадуть в українців гроші. Наприклад, якщо людина хоче купити якийсь товар і вказує на фішинговому сайті дані своєї карти, то шахраї отримують доступ до них, а пізніше, відповідно, виводять гроші.

Про схему у коментарях до публікації EVA також розповіли користувачі. "Я як дійшла до введення реквізитів картки відразу все стало ясно!!! А шкода... виграла 1750 грн", – пише Ганна Кулініч.

"А я аж 3900 грн, але далі нічого вводити не стала і почала шукати інформацію про цю акцію. У результаті знайшла інфу про чергове шахрайство. Хоча з самого початку було зрозуміло", – вказала Вікторія Зеленяк.

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця "Азовсталі" Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...