Не поспішайте купувати: В Україні масово продають фальшиву ікру

Ікра має зберігатися за температури від мінус двох до мінус чотирьох градусів, цього режиму неможливо дотриматися в разі поштового пересилання.

В Україні абсолютна більшість ікри, що продається в інтернеті – фальсифікат. Водночас у продукції в супермаркетах часто трапляються порушення хімічного складу, інформують Патріоти України.

Ікра має зберігатися за температури від мінус двох до мінус чотирьох градусів, цього режиму неможливо дотриматися в разі поштового пересилання. "Ми проводили дослідження ікри, в торгових мережах виявили порушення, але це була справжня ікра. В інтернеті близько 80% продукції – фальсифікат", – розповіла керівниця відділу тестувань Центру експертиз ТЕСТ Ніна Кальдій.

Єдиний варіант купити в мережі справжню продукцію: якщо в компанії є свій фірмовий магазин, в інтернеті можна зробити попереднє замовлення, а забрати ікру прямо з холодильника. В Україні діють державні стандарти якості, які встановлюють вимоги до продукту.

Ікру можна виготовляти з лососевих риб: горбуші, кети, кижуча, нерки, сими, чавичі. Продукція першого сорту повинна відповідати таким характеристикам: чисті ікринки одного кольору, які легко відділяються одна від одної. Допускається слабкий присмак гіркоти і гостроти, не більш ніж 6% солі.

"Найпоширеніші порушення, які трапляються в продукції із супермаркетів: недовага і порушення хімічного складу. "Перша – недовага. Це найпростіше. Якщо один грам не докладати в кожну баночку, можна добре заробити. Бувають порушення, пов'язані з консервантами. Буває так, що виробник вказав один консервант, виявили в складі три консерванти. Консерванти мають свою норму. Є гранична концентрація", – розповідає Кальдій.

"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:14

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України. Зазначається, що справу проти священника Віктора...

"Бачу ціль, йду до неї": У газеті ТрО опублікували пінап напівоголеної жінки (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:01

У газеті Командування Сил ТрО "Спротив" розмістили малюнок у стилі пінап. На зображенні оголена жінка тримає зброю, а зверху підпис – "бачу ціль, йду до неї". На малюнок звернула увагу військовослужбовиця Аліна Сарнацька у соцмережі Х, передають Патріо...