Не поспішайте купувати: В Україні масово продають фальшиву ікру

Ікра має зберігатися за температури від мінус двох до мінус чотирьох градусів, цього режиму неможливо дотриматися в разі поштового пересилання.

В Україні абсолютна більшість ікри, що продається в інтернеті – фальсифікат. Водночас у продукції в супермаркетах часто трапляються порушення хімічного складу, інформують Патріоти України.

Ікра має зберігатися за температури від мінус двох до мінус чотирьох градусів, цього режиму неможливо дотриматися в разі поштового пересилання. "Ми проводили дослідження ікри, в торгових мережах виявили порушення, але це була справжня ікра. В інтернеті близько 80% продукції – фальсифікат", – розповіла керівниця відділу тестувань Центру експертиз ТЕСТ Ніна Кальдій.

Єдиний варіант купити в мережі справжню продукцію: якщо в компанії є свій фірмовий магазин, в інтернеті можна зробити попереднє замовлення, а забрати ікру прямо з холодильника. В Україні діють державні стандарти якості, які встановлюють вимоги до продукту.

Ікру можна виготовляти з лососевих риб: горбуші, кети, кижуча, нерки, сими, чавичі. Продукція першого сорту повинна відповідати таким характеристикам: чисті ікринки одного кольору, які легко відділяються одна від одної. Допускається слабкий присмак гіркоти і гостроти, не більш ніж 6% солі.

"Найпоширеніші порушення, які трапляються в продукції із супермаркетів: недовага і порушення хімічного складу. "Перша – недовага. Це найпростіше. Якщо один грам не докладати в кожну баночку, можна добре заробити. Бувають порушення, пов'язані з консервантами. Буває так, що виробник вказав один консервант, виявили в складі три консерванти. Консерванти мають свою норму. Є гранична концентрація", – розповідає Кальдій.

В Україні готові платити близько 50 тис. за роботу без досвіду: Ось кого шукають

понеділок, 9 червень 2025, 8:22

В Україні дедалі популярнішою стає віддалена робота. При цьому претенденти нерідко шукають вакансії, які не потребують особливого досвіду. І не без причини – на деяких позиціях можна заробляти таким чином близько 50 тис. грн, передають Патріоти України...

Водіям на замітку! Чому автівка "жере" пальне шаленими темпами

понеділок, 9 червень 2025, 7:59

В Україні назріває критичний дефіцит жита, що неминуче призведе до зростання цін на житній хліб до рекордних 40–50 грн за буханець. Через повну відсутність внутрішнього виробництва у 2025 – 2026 роках хлібопекарі змушені будуть закуповувати дорогу імпо...