Не поспішають? Скільки військовозобов'язаних оновили дані в ЦНАПах Києва - статистика

З 18 травня розпочалося оновлення даних для всіх військовозобов'язаних. Зробити це можна за допомогою ТЦК, ЦНАПу чи застосунку "Резерв+". У ЦНАПах Києва свої дані оновили майже сім тисяч військовозобов'язаних.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповіла директорка департаменту надання адміністративних послуг КМДА Наталія Шамрай.

Скільки військовозобов'язаних оновили дані в ЦНАПах Києва

"Маємо актуальні дані по столиці. Станом на 27 травня 6 804 людини оновили свої облікові дані в Києві саме через ЦНАП", - каже Наталя Шамрай.

Відомо, що загалом з 18 травня понад 1,1 мільйона військовозобов'язаних українців оновили дані через "Резерв+". Що стосується ЦНАПів і ТЦК по всій Україні, це близько 55 і 38 тисяч відповідно.

Як відбувається оновлення даних у ЦНАПах

За словами Наталії Шамрай, прийом адміністратором ЦНАПу триває від семи до 10 хвилин. Однак потрібно зачекати ще певний час, поки дані оновляться в системі.

Після цього людина отримує витяг про оновлення даних, але чекати на нього доведеться від 10 хвилин до кількох годин залежно від технічних можливостей.

"Якщо витяг не сформувався відразу, ми видаємо людині опис прийнятих документів. Це є підтвердженням того, що людина прийшла до ЦНАПу, зробила заявку на оновлення даних і чекає на результат. Навіть якщо самого витягу ще немає. А коли все готово, в СМС-повідомленні приходить сповіщення, і роздрукований адміністратором з проставленим печаткою та підписом витяг можна забирати", - розповідає директорка.

Вона також наголошує, що в деяких випадках ЦНАПи можуть відмовитися оновлювати дані, тому що не мають повноважень змінювати дані системи.

"У випадках відмов людині треба йти до ТЦК і СП. Тому що це єдиний орган, який ухвалює рішення з цієї теми", - зазначає Шамрай.

Штрафи, арешт майна та ув’язнення: Що і в якому разі загрожує ухилянтам від мобілізації в Україні

понеділок, 8 липень 2024, 14:30

В Україні усі військовозобов’язані - як чоловіки, так і жінки - віком 18-60 років повинні до 16 липня оновити свої військово-облікові дані. Якщо цього не зробити, то слід очікувати штрафів, а за несплату - арешту майна, обмеження у праві керувати авто ...

План був як у кіно... Українка намагалась перевезти нареченого-узилянта закордон у тайнику свого авто (фото)

понеділок, 8 липень 2024, 13:56

Жіночка не врахувала, що прикордонники з митниками заглядають і в меншого об'єму пустоти в пошуках контрабанди. У пункті пропуску на кордоні з Румунією харків'янка вирішила проявити неабияку винахідливість, спробувавши перевезти свого нареченого через ...