Не потурати самодуру: Співробітники Facebook оголосили страйк через відмову Цукерберга видаляти пост Трампа

Кілька співробітників поширили петиції і погрожували звільнитися, інші публічно висловили своє невдоволення в Twitter.

Співробітники Facebook, незадоволені рішенням голови соцмережі Марка Цукерберга залишити пост президента США Дональда Трампа про протестуючих в Міннеаполісі, влаштували віртуальний страйк. Про це пише газета New York Times, повідомляють Патріоти України.

За інформацією видання, десятки співробітників компанії повідомили, що відмовляються працювати в знак підтримки протестуючих по всій країні. Повідомляється, що кілька співробітників поширили петиції і погрожували звільнитися, інші публічно висловили своє невдоволення в Twitter.

“Ненависницька риторика, що пропагує насильство проти темношкірих протестувальників з боку президента США не заслуговує захисту під прикриттям свободи вираження…”, – наводить газета слова одного із співробітників Facebook.

Він також закликав Цукерберга негайно видалити повідомлення Трампа, що “пропагує насильство, вбивство і неминучу загрозу темношкірим”. У зв’язку зі страйком Цукерберг переніс з четверга на вівторок свою щотижневу зустріч із співробітниками.

Нагадаємо, 29 травня Трамп написав в Facebook і Twitter про свою готовність відповісти військовою силою на протести в Міннеаполісі. Адміністрація Twitter позначила запис Трампа як такий, що порушує правила компанії про героїзацію насильства і сховала від користувачів. У Facebook повідомлення залишилося. Пізніше Цукерберг пояснив, що пост Трампа залишили, щоб дозволити користувачам самовиражатися, якщо це не викликає “безпосередньої загрози, шкоди або небезпеки”.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...