Не повторив: З'ясувався фатальний факт про командира згорілого в Шереметьєво літака (фото)

У біографії 43-річного командира згорілого в "Шереметьєво" літака Sukhoi Superjet 100 Дениса Євдокимова виявили фатальний факт, повідомляють Патріоти України.

Як з'ясувалося, його батько Олександр Євдокимов (генерал-майор авіації, заслужений військовий льотчик СРСР) також потрапляв у настільки патову ситуацію. Але тоді льотчик врятував усіх на борту.

Майже тридцять років Євдокимов-старший служив в авіації прикордонних військ СРСР і Росії – від помічника командира до начальника штабу, велика частина служби пройшла в Арктиці.

Фатальний інцидент стався у січні 1972 року. Євдокимов-страший вів ІЛ-14 (середньомагістральний транспортник) за маршрутом Хатанга – Норильськ – Воркута.

"Під час підходу до Норильська на літаку сталася відмова одного двигуна. Метеоумови Норильська не дозволяли здійснювати посадку в аеропорту. Необхідно було йти на найближчий запасний аеродром – Ігарки. Довелося вимкнути всі споживачі електроенергії. Залишилися тільки аварійні прилади. За бортом – полярна ніч, сорокаградусний мороз і застиглий гвинт непрацюючого двигуна, а на борту – більше двадцяти пасажирів, в тому числі жінки і діти. І в цій складній ситуації, не дивлячись на відсутність радіокомпаса, гірополукомпаса і деяких інших приладів, екіпаж під керівництвом Євдокимова благополучно здійснив посадку з одним непрацюючим двигуном", – описано НП у книзі "Крила кордону".

Зазначається, що журналісти поспілкувалися з Олександром Євдокимовим після трагедії в "Шереметьєво". У компетенції свого сина він не сумнівається.

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...

"Завдяки ним весь патріотизм вивітрився": Ексфутболіст газпромівського клубу несподівано наїхав на владу Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:08

Роман Широков, колишній футболіст пітерського Зеніта, спонсором якого є Газпром, заявив, що влада Росії в останні роки посприяла відсутності футбольного патріотизму у РФ. Широков заявив, що саме тому після кар'єри у Зеніті він спокійно грав за принципо...