Не пропускали "швидку": У Миколаєві через людську байдужість ледь не загинула дитина (відео)

У Миколаєві патрульні були змушені супроводити в лікарню автомобіль швидкої медичної допомоги, в якому перебував тяжко хворий 10-річний хлопчик. Лікарів не пропускали інші машини. Інспектори звернули увагу на карету швидкої, яка рухалася з включеними спецсигналами. Проте водії не поспішали надати їй перевагу в русі, повідомляють в патрульної поліції Миколаївської області, передають Патріоти України.

Патрульні включили спецсигнали і супроводили автомобіль в дитячу лікарню, де пацієнта вже чекали медики. Як з'ясувалося згодом, дитина перебувала в критичному стані, а по дорозі в лікарню в неї сталася зупинка серця (це сталося у Вознесенську, дитину везли в Миколаїв з області). На щастя, поруч були професійні лікарі, яким вдалося його реанімувати.

"Закликаємо водіїв пропускати спецтранспорт на дорозі з увімкненими синіми проблисковими маячками та спеціальними звуковими сигналами. Пам'ятайте, втрачені хвилини для спецтранспорту в дорозі означають втрачені хвилини для людей, які потребують негайної допомоги. За цей вид правопорушення передбачена адміністративна відповідальність-штраф у сумі 510 гривень", – повідомили в патрульній поліції.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...