Не пропустять нікого: В'язниця замінила сторожових собак зграєю... пильних гусей (відео)

Служба охорони в'язниці в бразильському штаті Санта-Кантаріна нещодавно замінила своїх сторожових собак зграєю гусей, які нібито голосно кричать, щоб не допустити втечі ув'язнених, повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

У наші дні тюремні комплекси оснащені найсучаснішими системами виявлення, які істотно ускладнюють втечу ув'язнених. Проте, незалежно від технологічних досягнень, завжди корисно мати резервну аналогову систему виявлення на випадок, якщо щось складне вийде з ладу. Зазвичай нормою є охоронці та сторожові собаки, але в деяких в'язницях використовуються малоймовірні альтернативи. Наприклад, у кількох в'язницях Бразилії сторожові собаки замінені гусьми, які, за словами співробітників служби охорони виправних установ, не тільки настільки ж ефективні, а й утримання птахів обходиться набагато дешевше. Фахівці вважають, що в гусей дуже хороший слух і вони видають гучні звуки щоразу, коли почують найменший шерех, тим самим попереджаючи охоронців про небезпеку.

"У нас є електронне спостереження... і спостереження за гусьми, які замінили собак. Вночі дуже тихо. Як бачите, навіть вдень тут дуже тихо, а вночі тим паче... Простір сприяє такому типу безпеки у випадку з гусьми", — пояснив директор в'язниці Маркос Роберто де Соуза.

На території в'язниці птахи, прозвані "гусячими агентами", патрулюють зелену зону між внутрішнім парканом в'язниці і головною зовнішньою стіною. Співробітники кажуть, що пильність гусей робить їх відмінними сторожовими, навіть більшою мірою, ніж собаки.

Бразильські в'язниці вже щонайменше 12 років покладаються на гусей, щоб утримати ув'язнених від втечі. Ще 2011 року в'язниця "Собрал" у Сан-Паулу потрапила в заголовки міжнародних новин через використання зграї гусей як засобу попередження охоронців про підозрілу активність.

Мріяв збудувати нову "Мрію", але не мав роботи в Україні: Помер відомий вітчизняний авіаконструктор

неділя, 28 липень 2024, 0:32

Дмитро Ківа працював на заводі "Антонов" за всіх президентів України, окрім Володимира Зеленського. 25 липня на 82-му році життя помер відомий український авіаконструктор Дмитро Ківа, який пропрацював на авіаційному заводі "Антонов" 52 роки, передають ...

Ах, Одеса... В курортній Аркадії поряд з рестораном сталась масова бійка за участю військових, цивільних та поліції. Решта відпочиваючих з інтересом споглядала (відео)

субота, 27 липень 2024, 23:49

У одеській Аркадії група чоловіків билась просто перед місцевим рестораном, свідчать кадри з соцмереж. У бійці брали участь і цивільні, і люди у формі. . Увечері 27 липня біля прибережного ресторану в Одесі сталась масова бійка, у якій взяли участь ци...