Не прописувати в назву Москву: Віряни УПЦ МП влаштували мітинг біля будівлі Офісу президента (відео)

Парафіяни Української православної церкви Московського патріархату відправилися хресною ходою до Офісу президента з наміром поскаржитися на начебто релігійні гоніння, передають Патріоти України.

Тисячі прихожан вирушили ходою на Банкову, з собою вони взяли дерев’яні хрести та хоругви, співаючи псалми. Як повідомляє сайт Сегодня, віруючі виступають проти перейменування УПЦ МП в Російську православну церкву. Йдеться про законопроект №2662-VIII. Крім того, протестують проти начебто релігійного рейдерства.

15 грудня 2018 року на визнаному Вселенським патріархатом помісному соборі шляхом об’єднання українських православних юрисдикцій на ґрунті повної канонічної незалежності утворилась Православна церква України.

Сам президент Володимир Зеленський зараз перебуває на Всеукраїнського форуму "Україна 30. Економіка без олігархів" у Києві. 15 грудня 2018 року на визнаному Вселенським патріархатом помісному соборі шляхом об’єднання українських православних юрисдикцій на ґрунті повної канонічної незалежності утворилась Православна церква України.

Того ж місяця Синод Православної церкви Росії не визнав Православної церкви України та закликав інші помісні православні церкви її не визнавати. Закордонні автономії Московського патріархату в унісон з материнською церквою також висловилися про невизнання ПЦУ, зокрема УПЦ МП.

Підписання та отримання томосу про автокефалію Православної церкви України відбулося 5-6 січня 2019 року в соборі святого Георгія, кафедральному соборі Вселенського Патріархату. Москва знову виступила проти. Такі дії РПЦ спричинили схизму з Константинопольським патріархатом.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...