Не прорвуться: Окупантів відкинули від Києва на правому березі Дніпра на 70 кілометрів, - ЗСУ

Російських окупантів відкинули від Києва зі сторони правого берега Дніпра на відстань до 70 кілометрів. Про це на брифінгу у Києві сказав заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ бригадний генерал Олександр Грузевич, передають Патріоти України.

Він зазначив, що захоплення Києва - це одне з найголовніших стратегічних завдань для ворога: "Який хоче одним ударом обезголовити, а потім вже диктувати свої умови, але план провалився. Київ, як планували окупанти, за три дні не здався".

"Ми повністю зірвали плани ворога. На сьогодні по правому березі річки (Дніпро) ворог зупинений майже на 70 км і смуга зовнішнього кільця розширена до 70 км, що унеможливлює ведення вогню, окрім ракет, по нашій столиці", - наголосив Грузевич.

"По лівому березі у нас є невеличке просування, але зараз ми його ліквідували. Так що можете бути спокійними. Але ворог перейшов до другої тактики: цинічно розстрілює нашу інфраструктуру", - заявив Грузевич. Також він сказав, що кожне місто на підступах до Києва готується як вузол супротиву.

"Наш командувач кожен день об'їжджає Київ і Київську область, перевіряє стан готовності, і можу вас запевнити, що ворог далі не піде. Він буде зупинений. Одностайно усі громади заявляють, що ворога вони далі не пропустять", - наголосив Грузевич.

Крім того, він сказав, що створено угруповання військ для оборони Києва та Київської області. "Створено два кола оборони, на яких ворог зупинений і не має успіху. На деяких напрямках, а це Броварський і Бориспільський напрямок, ворог взагалі відмовився від активних наступальних дій", - наголосив Грузевич.

Пошук ухилянтів у Києві у розпалі: Скількох чоловіків поліція доправила до ТЦК і як це відбувається

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:28

У Києві поліція продовжує активно вишукувати та доставляти до ТЦК та СП осіб, які розшукуються за порушення правил військового обліку чи законодавства про оборону та мобілізацію. Про це ТСН.ua повідомили у відповіді на запит у відділі комунікації Голов...

Символ сміливості та прагнення свободи: На честь Всесвітнього дня вишиванки Трюдо надів українську вишиту сорочку

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:49

Канада приєдналася до святкування Дня вишиванки . Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо привітав українців із Днем вишиванки. При цьому політик одягнув білу сорочку з вишивкою, наголосивши, що це не просто одяг, а символ. Відповідну фотографію у четвер...