Не просто авто чи коптер: У Львові волонтерка купила для військових справжнісінький БТР

У Львові дружина військового Орися Дем'янюк - легкоатлетка і багаторазова чемпіонка України - організувала акцію "Біжу по БТР". Пробіг відбувався і офлайн, і онлайн, а кожен учасник донатив. За місяць вдалося назбирати потрібну суму - понад мільйон гривень, йдеться в ТСН, передають Патріоти України.

“Я пам’ятаю, як я перший раз написала в сторіз, що друзі, шукаю БТР, допоможіть знайти. Більшість моїх друзів посміялися: “Ти що, думаєш, то тобі ровер купити?” - пригадує Орися. Та багаторазовій чемпіонці України з бігу, у якої брат і чоловік - учасник Олімпійських ігор Дмитро Дем’янюк – на фронті, все ж вдалося здійснити задумане.

Запит на бронетранспортер з’явився від рідних Орисі, які добровольцями пішли воювати. Жінка вирішила зібрати кошти тим, що вміє найкраще - організувала акцію «біжу по БТР». Офлайн учасники бігли у львівському парку, також можна було бігти онлайн – реєструватися на сайті і робити благодійну пожертву. За місяць вдалося назбирати потрібну суму – понад мільйон гривень. “Якби в Україні було 10 тисяч «Орись», можливо, ми б вели трохи іншу війну”, - казали учасники марафонів.

БТР знайшли d Польщі, та поки назбирали потрібну суму, його вже купили, тож пошуки продовжили. “Брат разом із побратимами шукали БТР на різних Інтернет-платформах, так вони потрапили на БТР на польському “Оlx”, - пригадує Орися.

БТРу – півстоліття, колишній власник - поляк - проводив на ньому екскурсії, возив туристів. Коли дізнався, що БТР купують українці на фронт, то навіть частково відремонтував за власний кошт. Та попереду був ще один виклик - перетин кордону.

“Я не можу, як фізична особа, купити на себе БТР і зробити акт прийому-передачі для військових, тому я попросила пластунів мені допомогти з цим. БТР демілітаризований, у нас є документи, польська комісія це затверджувала, до цього документу ми апелювали на кордоні”, - розповідає про “оборудку” волонтерка.

“Цей БТР куплявся для того, щоб безпечно заїхати на позиції, безпечно виїхати і за необхідності забрати поранених бійців. Надіємося, що він послужить вірою і правдою, і врятує не одне життя”, - каже брат Орисі, який зараз на ротації і допомагає з ремонтом техніки. Після ремонту БТР від Орисі вирушить на Луганщину.

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...

Невідомі відкрили вогонь по поліцейських на Вінниччині, один з правоохоронців отримав смертельне поранення

субота, 20 квітень 2024, 9:57

Поліція розшукує осіб, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині - один з них загинув від отриманих травм, передають Патріоти України. Деталі: Відомо, що 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліц...