Не просто зелений: Вчені назвали чай, який "вбиває" ракові клітини

Довголіття визначається безліччю факторів, але запобігання хворобам – найбільш логічний підхід до збільшення тривалості життя. Допоможе в цьому чай матча, який знижує рівень холестерину та "вбиває" ракові клітини. Про властивості цього лікувального напою пише видання Еxpress, передають Патріоти України.

Зазначається, що матча – це вид порошкоподібного зеленого чаю з дуже високим вмістом антиоксидантів, який має багато переваг для здоров'я. У дослідженні, проведеному Центром біомедичних досліджень Університету Солфорда, фахівці виявили, що чай матча значно знижує швидкість розповсюдження ракових клітин та знищує їх. Результати були отримані внаслідок серії тестів з використанням метаболічного фенотипування клітин раку грудей.

"Використовуючи метаболічне фенотипування, ми виявили, що чай пригнічує окислювальний мітохондріальний метаболізм – іншими словами, він запобігає "поповненню енергії" ракових клітин, внаслідок чого вони стають взаємодійними та вмирають. Наші результати доводять, що матча може мати значний терапевтичний потенціал, здійснюючи метаболічне перепрограмування ракових клітин", – розповів професор трансляційної медицини доктор Майкл Лісанті.

Дослідження показують, що підтримуючи імунну систему людини, матча продовжує життя, запобігаючи багатьом хворобам. Терапевтичний потенціал цього зеленого чаю також було помічено і при багатьох інших захворюваннях. Його потужні антиоксиданти можуть допомогти запобігти хворобам серця, остеопорозу та іншим хронічним хворобам.

Так, зокрема, матча є унікальним джерелом катехіну – антиоксиданту, який може значно знизити рівень холестерин. Дослідження, опубліковане в Journal of Nutritional Science and Vitaminology, показало, що катехіни зеленого чаю матча знижують рівень холестерину ЛПНЩ. Досліди проводили на щурах. Фахівці зазначили, що катехін чаю матча мав гіпохолестеринемічний ефект у піддослідних тварин. За глибшого аналізу цих процесів дослідники виявили, що катехіни перешкоджають всмоктуванню холестерину в тонкому кишківнику.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...