Не прийшов до ТЦК, бо "не мав чим доїхати": На Житомирщині чоловік вигадав "геніальну" схему і поплатився

У Житомирській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте уникав мобілізації. Про це йдеться у вироку Володарсько-Волинського районного суду Житомирської області, передають Патріоти України.

За даними суду, у лютому 2024 року чоловік отримав повістку, проте так і не прийшов до ТЦК. Його звинуватили в ухиленні від мобілізації.

На суді чоловік заявив, що повістки він отримує від лютого 2023 року. Тоді ж він розпочав проходити військово-лікарську комісію у селищі Хорошів, мав завершити її у місті Житомирі, проте туди не поїхав.

"У грудні 2023 року йому повторно вручено повістку для проходження військово-лікарської комісії, яку він пройшов 16 лютого 2024 року у м. Житомирі, де його визнали придатним до військової служби, проте він з вказаним висновком не згоден, бо у нього болить спина та у нього хворе серце, проте вказаний висновок обвинувачений в установленому порядку до іншої комісії чи до суду не оскаржував", - йдеться у поясненні чоловіка.

Підсудний заявив, що не прийшов до ТЦК, бо "не мав чим доїхати". Військовий на суді зазначив, що працює у ТЦК. Він пояснив, що спочатку чоловік ігнорував проходження ВЛК, згодом його все ж визнали придатним до мобілізації. Коли він не прийшов до ТЦК для відправлення на військову службу, то до помешкання підсудного приїхав працівник військкомату, проте з будинку чоловіка вийшла невідома дівчина та заявила, що призовника "нема вдома, бо він пішов у невідомому напрямку". Суд проаналізував матеріали справи та визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ і засудив до 3 років позбавлення волі.

66 найважливіших об'єктів "Укренерго" укриє антидроновий захист, що витримає атаку "Шахедів"

вівторок, 20 серпень 2024, 8:05

В Україні на фінальну пряму вийшло будівництво першої черги антидронового захисту високовольтного обладнання на 41 об’єкті компанії, яким керує "Укренерго". Ще на 22 об’єктах компанії будівництво першої черги захисту завершує Державне агентство з відно...

За чи проти: Соціологи з'ясували, як українці ставляться до легалізації медичного канабісу

вівторок, 20 серпень 2024, 7:44

Відносна більшість українців позитивно ставляться до легалізації медичного канабісу. Останнім часом ставлення до легких наркотиків змінюється, передають Патріоти Україниз посиланням на дані опитування КМІС. На базове запитання (без додаткової інформаці...