Не приміряйте чужі обручки! Що можна і не можна робити 30 листопада - всі прикмети

30 листопада - День пам'яті преподобного Нікона Радонезького, який народився в 14 столітті. Преподобний Афанасій постриг його в чернецтво. Коли він досяг повноліття, був зведений у сан ієромонаха, передають Патріоти України.

Нікон був найближчим учнем і наступником преподобного Сергія Радонезького. Після смерті вчителя преподобний Нікон підтримував все, що було встановлено преподобним Сергієм. Але пізніше він залишив настоятельство, і усамітнився в особливу келію.

У 1400 році преподобний Сава заснував свій монастир, і братія вмовила преподобного Нікона знову прийняти настоятельство. Він погодився, але призначив собі на кожен день відомий час для безмовності, щоб наодинці юуьт з Богом.

Також за народним календарем, сьогодні день Андрія Осіннього. Зазвичай 30 листопада йшов сильний сніг, дорослі і діти проводили час на вулиці, і грали зі снігом.

Що не можна робити 30 листопада?

  • В цей день не можна спілкуватися з людьми, які вам не симпатичні, від спілкування з якими ви швидко втомлюєтеся і відчуваєте занепад сил.
  • Сьогодні також не можна приміряти обручки чужих людей. Це може принести нещастя.

Що можна робити сьогодні?

Існував звичай, за яким 30 листопада обов'язково потрібно було погойдатися в снігу. Люди вірили, що це принесе хороший врожай в наступному році.

Прикмети в цей день

  • Якщо ранок 30 листопада хмарний, значить зима буде теплою.
  • Якщо сьогодні буде гарна погода, то значить взимку сильних морозів очікувати не варто.
  • Якщо вода у колодязі шумить, то взимку будуть сильні снігопади та морози.
  • Якщо вода у колодязі тиха, то зима буде теплою і м'якою.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...