Не примха навіженого соціалізму: Чому в радянських квартирах архітектори врізали вікна у санвузли

Вікно в туалеті викликає питання у багатьох людей, особливо у молодого покоління, яке не росло у старому житловому фонді, щоб сприймати це як природній елемент своєї домівки.У старих квартирах СРСР і особливо в сталінських будівлях можна помітити цікаву особливість - вікно в туалеті або у ванній кімнаті.

Ця особливість викликає питання у багатьох людей, особливо у молодого покоління, яке ніколи не бачила такого раніше. Проте, вікно в туалеті має свою історію і практичне значення.

Вікно в туалеті було введено в стандартних проектах радянських квартир з метою забезпечення свіжого повітря і вентиляції в санвузлах. Крім того, така конструкція допомагала запобігти неприємному запаху в туалетній кімнаті, який міг поширюватися по всій квартирі.

У сталінських будівлях вікно у ванній кімнаті відігравало також роль вентиляції, однак, додатково дозволяло полегшити процес миття і чищення ванни. Крім того, вікно у ванній кімнаті могло бути використано для сушіння білизни, що було особливо важливо в умовах нестачі житлоплощі і обмеженого простору.

Крім того, вікно у ванній кімнаті може служити джерелом природного світла, що сприяє створенню комфортного простору для життя.

В наш час вікно у ванній кімнаті не є обов'язковим елементом в будівництві житлових приміщень, але його наявність може бути корисним для забезпечення нормальної вентиляції і профілактики цвілевих захворювань.

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...