"Не прищепилися - заява на стіл": Мер Івано-Франківська шокував заявою про вакцинацію

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків висунув вимогу перед своїми співробітниками. Він пригрозив звільнити невакцинованих від коронавірусу працівників міськради і дав їм на щеплення два тижні. Відповідну заяву він опублікував у Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, представники виконавчого комітету міськради повинні бути на 100% вакциновані. "...Подобається - не подобається, ми є прикладом для всіх. Не хочете вакцинуватися - заява на звільнення. Інакше буде депреміювання і скорочення. Це людей ми можемо мотивувати, закликати. А співробітники міської ради повинні бути вакциновані. Даю два тижні", - написав Марцінків.

Також він зазначив, що "єдина відмазка" для відмови від щеплення може бути тільки тоді, коли лікар підтвердив протипоказання і виписав довідку. Тим часом, у Міністерстві економіки стверджують, що роботодавці не мають права примушувати своїх працівників робити щеплення. Вони також не можуть притягувати їх до дисциплінарної відповідальності за відмову від вакцинації.

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...