Не робіть так! Названо продукти, які не можна їсти на порожній шлунок - наслідки непередбачувані

Багато людей їдять на сніданок практично все що завгодно. Однак, мало хто знає, що деякі продукти краще уникати їсти натще, щоб не було проблем зі здоров'ям. Про це на своїй сторінці в Instagram розповіла Марина Боржемська, передають Патріоти України.

Що не можна їсти натще

Цитрусові

Апельсини та грейпфрути та лимони подразнюють порожній стравохід натще. Також, якщо їсти цитрусові натщесерце, то вони можуть серйозно навантажувати печінку. Зокрема, гастрит також не виникає у людей без причини - апельсиновий сік на голодний шлунок може допомогти успішному початку гастриту. Однак, склянка соку чудове джерело вітаміну C, який стане чудовим десертом після обіду чи вечері.

Банани

Якщо цей фрукт з'їсти натщесерце, то це може негативно вплинути на роботу серцево-судинної системи. А високий вміст магнію та калію порушує калієво-магнієвий баланс та збільшує навантаження на серце.

Кава

Багато людей любить вранці натще пити каву на порожній шлунок. Однак, мало хто знає, що найкраще пити каву вже після сніданку чи навіть під час ланчу. Але не всі готові починати ранок із чашки чаю чи вівсянки.


Гостра їжа

Часто люди додають у ранковий омлет червоний перець. Однак, сам перець не дратує слизову оболонку, завдяки білку капсаїцину, який зв'язується з нервовими закінченнями. При цьому ніякого пошкодження немає, але є відчуття роздратування.

Газовані напої

Холодні та газовані напої звужують судини шлунка та погіршують місцевий кровообіг, а це, своєю чергою ускладнює перетравлення їжі. Тому найкраще вранці вгамувати спрагу не газованою водою.

Груші

Груба клітковина, якої багато у груші будь-якого сорту, дуже хороша для кишківника, але для цього його потрібно "розігнати" іншою їжею. Тому в якості десерту груша - практично ідеальний вибір, а натщесерце вона дасть відчуття тяжкості в шлунку і може навіть зашкодити слизову.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...