"Не розумію, чому в той день Вероніка опинилась у парку": Батько загиблої харківської художниці розповів, як переживає втрату доньки

18-річна харківська студентка, художниця Вероніка Кожушко загинула внаслідок бомбового удару РФ по Харкову 30 серпня. Батько юної харків'янки Вероніки Кожушко, Ігор Кожушко, розповів, що в пам’ять про доньку носить персні та тризуб, які були на дівчині в день смерті, передають Патріоти України.

Він зізнався, що через майже два місяці після її загибелі почувається гірше, ніж у день похорону. «У неї було 10 перснів, коли вона загинула. Оці два персні - це те, що мені підійшло. Я сказав, що я їх буду носити. Ось цей тризуб теж був на ній, коли вона загинула», — розповів він.

Батько також не відключає телефон доньки, аби завжди пам’ятати про неї. «Вона не мала опинитися в тому місці взагалі. Вона мала сісти на тролейбус, потім доїхати на метро. Але чомусь вона вийшла на одну зупинку раніше, і пішла сіла у парку на бульварі Юр'єва на лавочку», — поділився батько.

Він розповів, що дівчина робила маленькі листівочки і дарувала їх військовим. Так вона хотіла віддячити їм за захист. «Ніка стала розстріляним Відродженням XXI століття», — відзначають із болем харківські митці, які зараз планують видати збірку вірші, прози та малюнків Вероніки Кожушко.

«Коли був похорон, напевно, нам було не так погано, як зараз. Тому що зараз прийшло повне усвідомлення. Я для себе вирішив, що буду жити тільки пам’яттю про неї. Мені досі здається, що ввечері пролунає дзвінок у двері, я відкрию і вона зайде», — поділився батько.

Російські війська 30 серпня атакували Харків керованими авіабомбами. Голова поліції Харківської області Володимир Тимошко повідомив, що окупанти, попередньо, застосували УМПБ Д-30. Ударів було завдано з літака Су-34 з Дубового Бєлгородської області за 25 км від кордону.

Внаслідок атаки загинули сім людей, зокрема 14-річна дівчинка, 77 — постраждали. Одна авіабомба частково зруйнувала 12-ти поверховий житловий будинок в Індустріальному районі Харкова, інша влучила в парк. Також пошкоджено заклад освіти, адміністративні будівлі, житлові будинки, кафе, магазини.

"Чим більше ми будемо мати планів дій...": У ЗСУ виступили за підготовку жінок до оборони

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 23:40

Хоча жінки в Україні на сьогодні не підлягають обов'язковому призову на військову службу, їх варто підготувати до оборони. Таку думку висловив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. "Чи потрібно це буде ...

Може стати "дефіцитом"? Українців попередили про можливу нестачу одного з найдоступніших фруктів

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:55

Українцям може не вистачити яблук – далися взнаки несприятливі погодні умови та високий попит на цей фрукт у харчовій промисловості. Тому вітчизняних яблук у супермаркетах може бути значно менше, аніж зазвичай, що впливає на ціну цього продукту. Про це...