"Не розумію, хто дозволяє під час війни знімати таку брехню": Відома українська акторка висловилася про фільм "Юрик", який спричинив скандал (відео)

Українська акторка, зірка серіалу Кріпосна Анна Сагайдачна записала відеозвернення, в якому розкритикувала творців фільму "Юрик", передають Патріоти України.

Раніше повідомлялося, що маріупольці гостро відреагували на драму "Юрик". Військова драма вийшла в ефір телеканалу СТБ у День Незалежності України. У промоматеріалах до фільму зазначалося, що стрічка "заснована на реальних подіях".

Сагайдачна зазначила, що люди, які не були в обложеному Маріуполі, можуть сприймати цей фільм за чисту монету. «Я ніколи не бачила, щоб у фільму було 100%, ні 101% негативних відгуків, причому не просто негативних, а обурливих й дуже справедливих відгуків. Я не розумію, хто дозволяє під час війни знімати брехню про війну, в той час, коли навколо нас живе купа маріупольців у кожному місті. Це люди, які виїжджали, рятували своє життя, знають реальну історію. А в кіно показують зовсім інше. Мене особливо зачепив один коментар, коли дівчина написала що сьогодні її родичку, яка зараз знаходиться у Карпатах запитали: „А чого ви брехали, що у вас не було зв’язку? Як не було, якщо в фільмі "Юрик" показують, що був“. Люди, котрі не були у Маріуполі, і не пережили всього цього, сприйматимуть цей фільм за чисту монету. Це переписування історії. Мене кожного дня запитують: „Аня, а чого ви не знімаєтесь в кіно?“. В якому, такому, брехні? Краще я зміню професію. Не хочу бути причетною до такої тотальної брехні», — прокоментувала акторка.

Сюжет фільму Юрик. Головний герой — 11-річний хлопчик, на ім'я Юрик. Він перебуває в Маріуполі разом із мамою та прикованою до ліжка бабусею. Вони живуть у підвалі. Решта його сім'ї - маленька сестричка, батько і дідусь загинули. Мама Юріка вмовляє сина евакуюватися з волонтерами на автобусі ОБСЄ, а сама залишається в обложеному місті разом із бабусею. Хлопець має дістатися до кордону з Польщею, де його зустрінуть родичі з Естонії.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...