Не рукавички: Епідеміолог назвав найефективніший засіб проти коронавірусу

Американський епідеміолог Брендон Браун із медичної школи Каліфорнійського університету назвав маску найефективнішим засобом захисту від коронавірусу і спростував користь рукавичок. Свою оцінку він дав у рамках конференції для порталу Medical Xpress, передають Патріоти України.

За словами фахівця, саме медична маска може захистити обличчя від випадкових дотиків. Замість неї можна використовувати шарфи і бандани.

Лікар запевнив, що рукавички від вірусу не захистять, так само як і від бажання доторкнутися до обличчя. Найнадійнішим же засобом захисту Браун назвав обмеження у відвідуванні місць скупчення людей плюс карантин і дотримання максимальної соціальної дистанції. З дому лікар радить виходити тільки в разі крайньої необхідності.

При поверненні з аптеки, магазину або просто з вулиці Браун порекомендував ретельно вимити руки, потім перевдягнутися, випрати одяг і обробити руки антисептиком.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...