Не*** щастать: Авіаційна ізоляція РФ зростає - 99 літаків більше нікуди не полетять, а росіян не пускають до літаків у Туреччині

У США оприлюднили список 99 літаків, які зараз перебувають у РФ, і більше не зможуть літати до жодних країн світу. Тим часом з'явилися неофіційні повідомлення про те, що авіаперевізники Lufthansa і KLM не пускають росіян на рейси зі Стамбула зі стиковкою в Європі. Таким чином, повітряна ізоляція Росії посилюється, передають Патріоти України.

Майже сотня літаків із Росії втратили можливість обслуговуватися у країні світу, т.к. після 2 березня літали до РФ і Білорусь, цим порушуючи американські санкції. Про це йдеться у заяві Міністерства торгівлі США.

Ці санкції стосуються всіх літаків, які хоч би на 25% складаються з американських деталей. До їхнього списку потрапив, зокрема, бізнес-джет Романа Абрамовича Gulfstream G650. Більшість таких літаків експлуатує "Аерофлот". Також у списку різні моделі Boeing компаній Nordwind, Utair, Azur Air.

"Ми публікуємо цей список, щоб світ знав – ми не дозволимо російським та білоруським компаніям та олігархам безкарно пересуватися в порушення наших законів. Ці літаки не можна обслуговувати, а порушники санкційних правил ризикують бути покарані серйозним тюремним терміном, штрафом, втратою експортних привілеїв чи іншими обмеженнями , – заявила глава Мінторгу США Джина Раймондо.

Водночас, навіть на "дозволених" літаках росіянам все складніше покинути країну. У соцмережах з'явилися повідомлення, що Lufthansa та KLM не пускають росіян на стикувальні рейси в Туреччині.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...