Не шоу-бізнесом єдиним: Відомий продюсер і телеведучий розповів, скільки заробив на сонячних панелях

Він запевнив, що його інформація "є більш точною, ніж ви можете знайти на сайтах фірм, що пропонують свої послуги в будівництві домашніх станцій на сонячних батареях".

Ігор Кондратюк на території свого будинку

Відомий телеведучий Ігор Кондратюк заявив, що зміг у 2019 році на видобутку енергії за допомогою домашньої сонячної станції потужністю 11,73 кВт заробити 2360 євро (понад 65 тис. грн). Про це він написав у Facebook. Шоумен уточнив, що його станція розташована "на широті Києва", передають Патріоти України.

"У 2019 станція потужністю 11,73 кВт здобула 13,1 МВт/год чистої сонячної електроенергії. Згідно із "зеленим" тарифом 0,18 євроцентів/кВт, станція дала річний "дохід" у 2360 євро. Віднімаємо 19,5% податків під час продажу виробленої електроенергії в обленерго – значить 1900 євро. Витрати на станцію склали 13660 євро. Отже, теоретична окупність (якби не було споживання виробленої електроенергії нашим домогосподарством) – 13660/1900 = 7,1 років", – заявив ведучий.

Він запевнив, що його інформація "є більш точною, ніж ви можете знайти на сайтах фірм, що пропонують свої послуги в будівництві домашніх станцій на сонячних батареях".

Шоумен також описав технічні дані свої СЕС. "34 панелі Longi Solar LR6-72 -345w 5bb; інвертор – GoodWE GW15K-DT, роботи з монтажу додаткової конструкції, сонячних панелей і їхнє підключення до мережі склали 41% від вартості станції. Кут нахилу панелей – 32 градуси (ідеально було б двічі на рік міняти кут нахилу, але така конструкція в моєму разі була б складною та дорогою. Водночас виробленої електроенергії було б більше аж на 4,4%)", – пояснив Кондратюк.

Зірка серіалу "Обіцянка Богу" вступив до лав ЗСУ

четвер, 25 квітень 2024, 12:55

Зірка серіалу Обіцянка Богу, український актор театру і кіно Юрій Феліпенко вступив до лав ЗСУ. Феліпенко доєднався до батальйону ударних БпАК Ахіллес 92 ОШБр. Це підрозділ добровольців, сформований у перші дні повномасштабного вторгнення, інформують П...

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...