Не схотів пропустити автівку: Судитимуть поліцейського, через якого загинув таксист (фото)

Співробітники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо колишнього харківського поліцейського, який скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду. Обвинувальний акт передали до Київського районного суду Харкова, передають Патріоти України.

ДТП сталася 10 серпня минулого року. Експоліцейський був за кермом автомобіля Dodge Journey. Він їхав Салтівським районом Харкова із перевищенням швидкості. Коли проїжджав перехрестя по вулиці Гвардійців-Широнінців, не пропустив машину Hyundai Sonata під керуванням 41-річного таксиста. Від отриманих травм таксист загинув.

"За результатами проведення експертизи отримано детальні параметри руху автомобіля, його гальмівної системи, системи рульового керування та двигуна, вектор зміни швидкості автомобіля та його руху. Встановлено, що обвинувачений рухався із перевищенням швидкості руху, яка змінювалась у межах 116 — 97 км/год", — розповіли у ДБР.

Обвинувальний акт щодо експоліцейського склали за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до восьми років тюрми з позбавленням права керувати транспортом до трьох років або без такого.

Родичів можуть шукати тижнями: У Канаді через дорожнечу поховання різко зросла кількість "непотрібних трупів"

неділя, 19 травень 2024, 19:43

У Канаді сталося "різке зростання" кількості покійних, яких ніхто не забирає з моргів. Про це йдеться в матеріалі Reuters, який опублікували 18 травня, передають Патріоти України. Тільки в самій густонаселеній канадській провінції Онтаріо, за даними її...

20-річний хлопець оформив опіку над молодшими сестрами, які залишились самі за кордоном після смерті матері

неділя, 19 травень 2024, 19:18

20-річний чернігівець Нікіта Полянецький оформив опіку над своїми молодшими сестрами, які опинилися самі ща кордоном після смерті матері. Історію родини розповідає "Суспільне Чернігів", передають Патріоти України. 20-річний Нікіта, 16-річна Даша та 11-...