Не слухати дрімучих московських попів: Вселенський патріарх Варфоломій благословив вірян вакцинуватися проти COVID-19

Вселенський патріарх Варфоломій закликає вірян робити щеплення проти коронавірусу. Про це він заявив в інтерв'ю Укрінформу перед своїм візитом до України, зазначають Патріоти України.

"Церква Константинополя закликає вірян консультуватися зі своїми лікарями та відповідно до їхніх вказівок робити щеплення. Природно, що всі ми на Фанарі, включно зі мною, були вакциновані", - сказав Вселенський патріарх.

За його словами, відмова від вакцинації та інших заходів захисту є нераціональною й необґрунтованою теологічними чи науковими критеріями.

"Є неприпустимим перед такою кількістю жертв та стількома стражданнями, заперечувати існування пандемії, розцінювати її як кимось створену чи поширювати теорії змови. На жаль, таке ставлення виявляє байдужість до ближнього. Проте все, що суперечить заповіді любові до ближнього, не може бути волею Бога", - пояснив Варфоломій.

Він подякував вченим за створення вакцини у короткі терміни, лікарям та іншим медичним працівникам у всьому світі та Україні зокрема, які щоденно працюють над порятунком людей, ведуть боротьбу з COVID-19.


Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...