Не так багато випадків, але: Стало відомо, скільки українських військових не повернулися з-за кордону після відпустки

За даними, отриманими від Головного управління Військової служби та заступника Генштабу, з початку повномасштабного вторгнення Росії 46 українських військових виїхали за кордон на відпочинок та не повернулися назад в Україну. Про це журналістам «Слідства.Інфо» стало відомо з відповіді на запит у Міноборони України, передають Патріоти України.

У Головному управлінні Військової служби кажуть, що перетин кордону військовослужбовцями може відбуватися на загальних підставах, а їхній пропуск забезпечують уповноважені посадові особи.

Окрім цього, військові не мають обмеження по часу відпустки і задля виїзду їм необхідно надати лише дозвіл командира військової частини про виїзд в іншу країну.

«У період з 24.02.2022 по 30.09.2024 обліковано 46 випадків, коли військовослужбовці не поверталися назад в Україну після відпочинку за кордоном. Таких військовослужбовців обліковано, як таких, що самовільно залишили військові частини», — йдеться у відповіді на запит.

Про випадки порушення законодавства при перетині державного кордону Міноборони замовчує.

Натомість прикордонники щодня фіксують спроби військовозобов’язаних чоловіків незаконно перетнути кордон на різних ділянках. Раніше «Слідство.Інфо» повідомляло, що 515 злочинних організованих груп допомагали незаконно перетнути кордон України від початку повномасштабного вторгнення Росії. Їх викрили прикордонники у співпраці з іншими правоохоронцями. Загалом це близько 1 500 злочинців, які діяли переважно з-за кордону.

Другий напад за чотири дні: На Закарпатті жінки намагались перекинути авто ТЦК (відео)

середа, 16 жовтень 2024, 21:32

На Закарпатті поліція зафіксувала другий за чотири дні випадок нападу жінок на бусик військових, поліція вікдрила кримінальне провадження. Про це повідомила речниця ГУНП в Закарпатській області Ганна Дан, передають Патріоти України. "Поліція зафіксувал...

"Рішення прийняв самостійно": Чоловік відомої української акторки поповнив лави ЗСУ

середа, 16 жовтень 2024, 21:17

Українська акторка театру та кіно Вероніка Мішаєва-Яковлєва повідомила, що її чоловік поповнив лави ЗСУ. Артистка поділилася, як поставилася до такого рішення обранця та що змінилося у їхніх стосунках після цього. Вона розповіла, що її коханий добровіл...