Не така вже й безпечна? Під час випробувань вакцини від коронавірусу помер доброволець

У Бразилії помер учасник випробувань вакцини від коронавірусу, розробленої американською компанією AstraZeneca й Оксфордським університетом. Смерть 28-річного лікаря наступила від викликаних COVID-19 ускладнень, повідомила газета Globo, передають Патріоти України.

Поки невідомо, отримав померлий плацебо чи сам препарат, оскільки дослідження проводиться подвійним сліпим методом.

Померлий чоловік працював у приватній клініці Ріо-де-Жанейро у відділенні інтенсивної терапії з пацієнтами з коронавірусом. Він взяв участь у дослідженні вакцини в липні, а у вересні захворів на коронавірус, після чого в жовтні йому стало гірше. За словами близьких, у нього не було супутніх захворювань.

Незважаючи на смерть добровольця, випробування вакцини від COVID-19 не зупинили. Про це йдеться в повідомленні на сайті Оксфордського університету.

"За підсумком ретельного вивчення цього випадку в Бразилії не виникло будь-якого занепокоєння щодо клінічних випробувань. Після незалежного розслідування, проведеного на додаток до висновків бразильського регулятора, було рекомендовано продовжити випробування", – відзначили в заяві.

Скільки засуджених Україна може відправити на фронт? У владі назвали цифру

субота, 11 травень 2024, 0:55

В Україні нараховується 27 тис. осіб, які відбувають покарання у вигляді обмеження та позбавлення волі. З них, за озвученою представником міністерства юстиції на засіданні профільного комітету інформацією, 20 тис. засуджених можуть скористатися правом ...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом за лічені тижні: Ось кому збільшать одразу за місяці

п’ятниця, 10 травень 2024, 18:37

В Україні з 1 червня перерахують пенсії тим, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку та виконав кілька умов. Розмір прибавки залежатиме від зарплати та стажу. Про це йдеться в матеріалі OBOZ.UA. В Україні з 10,4 млн пенсіонерів працювати прод...