Не такого чекали: В Україні російські солдати вбивають один одного, щоб "позбутися жахів війни"

Російські солдати в Україні дійшли до того, що вбивають один одного, щоб не бачити жахів війни. Взятий у полон 20-річний військовий Андрій Ушаков розповів, що його товариші по службі психічно не справляються з тим, що відбувається, і вчиняють самогубства, передають Патріоти України.

Інші ж навмисно завдають собі поранень пострілами, щоб мати можливість вирушити додому у статусі "вантажу-300". Ушаков наголосив, що більшість із його товаришів по службі хотіли вийти з України, але не мали можливості.

"Два хлопці (рядові. – Ред.) застрелилися, тому що не могли (впоратися), іншого виходу не було. Розумом вони не могли впоратися з тим, що там відбувалося", – сказав полонений солдат.

Він наголосив, що російських військових також шокувала нестача сухпайків."Не було ні їжі, ні води. Нам взагалі мало давали їжі. Були дні, коли ми ділили один сухпай на трьох", – заявив Ушаков у бесіді з Володимиром Золкіним, який веде діалоги з російськими військовополоненими.

Андрій Ушаков народився в одному із сіл Пермського краю РФ. За його словами, він пішов до армії, щоб матеріально допомогти своїй сім'ї. У полоні йому дозволили зателефонувати матері, але та не повірила словам сина, що на російському телебаченні показують брехню про війну в Україні.

"Я сказав мамі, що все, що вона бачила по телевізору, – брехня, але вона мені не повірила. Вона прямо запитала мене, чи я був під гіпнозом, коли я сказав їй, що все, що вона бачила по російському телебаченню, було брехнею", – розповів військовий.

Він визнав, що думка про заробіток грошей для рідних на війні була помилкою."Мій тато зовсім хворий, сліпий на одне око, глухий, у нього проблеми із серцем. У моєї мами проблеми з тиском. У нас у селі дуже багато проблем. Ми продаємо газ по всьому світу, але в нашому селі газу немає. А електрика у нас з'явилася лише торік", – зазначив Ушаков.

Окупант звернувся до молодих людей у Росії з проханням не піддаватися закликам пропаганди і не йти в армію: "Не приїжджайте сюди. Нам тут нічого робити. Ми приносимо тільки біль... Люди тут хороші. І якщо ми не цінуємо своє життя, давайте не будемо псувати життя іншим".

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...