Не Tesla: Білл Гейтс розповів про покупку свого першого електромобіля

Білл Гейтс сказав, що електромобіль "дуже, дуже крутий", але визнав, що у електромобілів є мінуси.

Засновник Microsoft Білл Гейтс придбав свій перший повністю електрифікований автомобіль. Ним став Porsche Taycan Turbo. Про це Гейтс розповів YouTube-блогеру Маркусу Браунлі, передають Патріоти України.

«Я недавно купив Porsche Taycan <...> Це дуже, дуже круто. Це мій перший електромобіль, і я отримую від нього велике задоволення », - розповів Гейтс.

Він визнав, що у електромобілів є мінуси - наприклад, їх нездатність довго пересуватися без підзарядки і те, що зарядка електромобіля може стати проблемою, якщо порівняти з тим, як легко «заповнити бак бензином». «Бензин - це дуже концентрована енергія. У 30 разів більше концентрована, ніж літієві батареї », - пояснив мільярдер. Крім того, Гейтс зазначив вартість ремонту, яка з покупкою Porsche зростає багаторазово. «Починка дзеркала [заднього виду раніше] коштувала $ 100. Тепер вона коштує близько $ 1500 », - розповів він.

Проте, мільярдер вважає, що з усіх зелених технологій електрокари «найсильніше обнадіюють». «Все автомобільні компанії, включаючи деякі нові, рухаються в напрямку електромобілів дуже швидко», - підкреслив він, додавши, що для популяризації нової технології важливо зниження цін.

Боротьба зі зміною клімату - одне з ключових напрямків діяльності благодійного фонду, заснованого Гейтсом і його дружиною Меліндою. У своєму блозі Gates Notes мільярдер також писав, що людству потрібно змінюватися, щоб захистити планету. «Нам потрібні прориви в тому, як ми виробляємо речі, вирощуємо їжу, а також транспортуємо людей і товари. А не тільки в тому, як ми постачаємо енергією будинки і машини ».

За даними оновлюваного в реальному часі рейтингу Forbes Real-Time, Білл Гейтс займає друге місце в списку найбагатших людей планети зі статком $ 113,1 млрд.


"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...