Не Тігіпком єдиним: Джерела розкрили цікаві деталі про заміну Гончарука і назвали гучні прізвища

В Офісі президента України йде дискусія з приводу того, хто реально може очолити уряд і стати новим прем'єр-міністром замість Олексія Гончарука. Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на інформацію власних джерел, передають Патріоти України.

Відзначають, що президент Володимир Зеленський не задоволений роботою прем'єра і активно шукає йому заміну.

"Там цілий пул кандидатів, і він досить великий - це не одна-дві людини", - сказав співрозмовник на правах анонімності.

Деякі кандидатури з числа претендентів на прем'єрське крісло відомі. За словами ще одного джерела, в пулі шість-сім кандидатур, які можна умовно розділити на дві групи - "нові обличчя" і "досвідчені управлінці".

В першу входить Денис Шмигаль. До призначення губернатором Івано-Франківської області в серпні 2019 року він був топ-менеджером в компанії ДТЕК олігарха Ріната Ахметова.

"Кажуть, що він дуже сподобався президенту, і тому він його перевів в Кабмін. Але проблема з ним в тому, що він - така ж "темна конячка" як і Гончарук", - відзначило джерело.

Президенту відкрито говорять, що зі Шмигалем може повторитися та ж історія, що і з Гончаруком.

"В такому разі не виключено, що через півроку доведеться шукати нову кандидатуру. А Зеленський дійсно цього побоюється, а тому кандидатуру Шмигаля поступово відсувають в сторону", - підкреслив співрозмовник "Апострофа".

З іншого боку, таке призначення добре б вписався в контекст потепління відносин між Володимиром Зеленським та Ріанатом Ахметовим.

Схожа ситуація і з заступником голови президентського Офісу Юлією Ковалів - президент прислухається до її думки з багатьох питаннях, але побоювання з приводу її недосвідченість не дозволяють Зеленському зупинити вибір на її кандидатурі.

Ще одне "нове" обличчя - виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, який до своїх досягнень відносить перемогу України над Росією в газовій суперечці в Стокгольмському арбітражі, за що він, за його власними словами, отримав абсолютно заслужено багатомільйонну премію, а також підписання з Росією п'ятирічного контракту на транзит газу. При цьому Вітренко, будучи випускником бізнес-школи INSEAD за програмою MBA, є жорстким ринковиком, що проявляється, перш за все, в просуванні політики підвищення тарифів на газ для населення. А це, м'яко кажучи, не зовсім узгоджується з ідеологією правлячої партії "Слуга народу", яка за дуже короткий період перебування при владі пройшла шлях від лібертаріанства до соціального популізму.

"Він - далеко не самий улюблений персонаж для народу: за останні п'ять років платіжки помітно подорожчали", - заявив співрозмовник "Апострофа".

До того ж, його активно просуває в прем'єри олігарх Ігор Коломойський, що не дивно. Так як багато в чому завдяки Вітренко було укладено мирову угоду про "спірний" газ між "Нафтогазом" і контрольованою олігархом "Укрнафтою", умови якого вигідні Коломойському.

"Президент розуміє, що за Вітренко тягнеться негативний шлейф. До того ж, він хоче позбутися від надмірної опіки з боку Коломойського. І, як зазначив співрозмовник видання, у Володимира Зеленського є сумніви і щодо кандидатури газовика", - кажуть джерела.

Так само як і щодо кандидатури нинішнього міністра фінансів Оксани Маркарової, незважаючи на те, що її просували кілька лобістських груп, в тому числі і Ігор Коломойський.

Джерело: Апостроф

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...