Не тільки коронавірус: Дітей на Буковині "атакувала" інша небезпечна хвороба

За даними влади, з початку року підтвердили 79 випадків захворювання на кашлюк.

У Чернівецькій області, крім коронавірусу, з'явилася нова біда, про яку на час забули. Тут зафіксували спалах поширення кашлюку. Як повідомили в прес-службі Чернівецької ОДА, в цьому році число заражених цією хворобою в 13 разів вище, ніж в минулому році, передають Патріоти України.

За даними влади, з початку року тут підтвердили 79 випадків захворювання. У минулому році за чотири місяці було виявлено тільки шість випадків. Як заявила заступник директора Департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Марія Поліщук, це пов'язано з відмовою батьків робити щеплення своїм дітям.

"У березні в області призупинили планову вакцинацію через епідемію коронавірусу. Але в квітні її відновили, тому батькам варто звернутися до педіатрів або сімейніх лікарів щодо щеплень. Всі вакцини в області є", - сказала Поліщук.

Кашлюк є інфекційним захворюванням, яке викликається паличкою Борде-Жангу. При кашлюку уражаються органи дихальної системи, а саме захворювання супроводжується надривним непродуктивним кашлем з блювотою.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...