Не тільки спорт, дієта та сон: Несподіваний спосіб жити довше

Мистецтво має хороший вплив не тільки на душу людини.

Мистецтво має здатність продовжувати життя. Такі висновки нещодавно оголосили вчені з Британії. Люди, які люблять мистецтво мали нижчі ризики смертності. Британські вчені авторитетно заявляють, що це допомагає жити довше, повідомляють Патріоти України із посиланням на Mindbodygreen.

Вчені проаналізували дані про понад 6 тисяч людей віком від 50 років і старше. Їх запитували про те, як часто вони відвідували галереї, театри, музеї, виставки та концерти. Потім фахівці спостерігали за ними протягом усього дослідження.

Результати дослідження

Виявилося, люди, які стикалися з мистецтвом раз або двічі на рік, мали на 14% менше шансів померти за час спостереження, ніж ті, хто цього не робив. Люди, які знаходили час на мистецтво кожні кілька місяців або частіше, ризикували на 31% менше.

І хоча це дослідження є прикладом співвідношення, а не (обов'язково) причинного зв'язку, безумовно, немає нічого поганого в тому, щоб мистецтва в нашому житті було трохи більше. Висновки підкреслюють ще один фактор: не люблять мистецтво бідні чи депресивні люди.

Повернення військовозобов'язаних до України: Стало відомо, чи можуть вдатися до примусу

вівторок, 30 квітень 2024, 16:50

Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону. А облік у ТЦК не означає "автоматичну мобілізацію на фронт". Про це заявила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в інтерв...

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...