Не треба їм заважати: Під Чорнобаївкою між чеченцями та бурятами сталась масова стрілянина, - розвідка

В тимчасово окупованій Киселівці, що розташована 17 км від Чорнобаївки Херсонськох області, відбулась масова перестрілка між чеченцями та бурятами. Окупанти не можуть поділити "здобич" та не бажають іти в наступ. В нічному вогневому протистояні були задіяні по понад 50 учасників з кожного боку. Точна кількість поранених і загиблих наразі невідома. Про це сьогодні, 29 квітня, повідомило Головне управління розвідки Міноборони України, передають Патріоти України.

"Причини міжетнічного конфлікту полягають в небажанні бурятів вести наступальні бойові дії та "нерівноправність" умов з чеченцями. Останні взагалі не бувають на передовій, залишаючись в тилу лише як "загороджувальні загони". Їхнє завдання – спонукати підрозділи окупантів до активних дій. Тобто, відкривати вогонь по тому, хто намагається відступати", - розповідають українсткі розвідники. Ще одна причина – нерівномірність розподілу награбованого. Основний "зиск" від мародерства отримують ті ж чеченці.

Також через небажання брати участь у наступальних діях виник конфлікт між командирами та особовим складом підрозділів ЗС РФ в окупованій Федорівці Запорізької області. Росіяни жаліються місцевим жителям, що їх обдурили під час підписання контрактів та отримання згоди на участь у бойових діях. З’ясувалось, що російським контрактникам була обіцяна операція за "кримським сценарієм". Тобто, відсутність спротиву з боку України, виділення житла на зайнятих територіях та спокійне проходження служби.

"Побачивши реальну картину, багато росіян відмовилось вести подальшу службу. Це спричинило конфлікт, розбиратися в якому прибули представники ФСБ. Частину військовослужбовців після проведених допитів вивезли в невідомому напрямку. До місця несення служби вони не повернулись", - зазначила українська розвідка.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...