Не треба плутати з повісткою: За новим законом ТЦК вручатиме ще один документ

В Україні Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки зможуть вручати громадянам не лише повістки, а й вимоги. Цей документ фактично є "попередженням", після якого ТЦК може звернутися до суду для обмеження ухилянта у праві керування транспортним засобом. Нововведення передбачене новим законом про мобілізацію, передають Патріоти України.

Вимога ТЦК може торкнутися громадян, якщо встановлено невиконання ними обов'язків, передбачених:

– ч. 1 ст. 22 у новій редакції (неявка на виклик ТЦК, непроходження медичного огляду);

– ч. 3 ст. 22 (неуточнення у ТЦК своїх військово-облікових даних протягом 60 днів);

– вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 210-1 Кодексу про адміністративні правопорушення (порушення законодавства про мобілізацію).

Керівник ТЦК та СП, якщо факт порушення встановлений, спочатку має звернутися до поліції щодо здійснення адміністративного затримання й доставки такого громадянина до ТЦК.

Далі, у разі отримання письмової відповіді від поліції про неможливість здійснити адмзатримання й доставку, керівник військкомату протягом п'яти днів надсилає громадянину в паперовій формі засобами поштового зв'язку рекомендованим листом із повідомленням про вручення вимоги про виконання обов'язків. Документ, який називається "вимога", не слід плутати з повісткою.

Днем вручення вимоги ТЦК вважатиметься:

– день вручення вимоги під розписку засобами поштового зв'язку;

– день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати вимогу чи відмітки про неможливість вручення вимоги особі з інших причин за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою ТЦК;

– день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати вимогу чи відмітки про неможливість вручення вимоги особі з інших причин за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, що зареєстровані у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншої адреси.

Якщо військовозобов'язаний ігноруватиме вимогу й добровільно протягом 10 календарних днів від дня вручення не виконає обов'язків, військкомат матиме можливість передавати справу до суду, щоб обмежити ухилянта у праві керування авто.

Наступна процедура повністю залежить від суду. Додамо: крім вищезгаданого обмеження до особи чи підприємства, де вона працює, можуть застосувати досить серйозні штрафи за порушення правил військового обліку. І в такому разі складна судова процедура не потрібна.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...