"Не ТЦК садить в бус, а поліція": Військком розповів, чи можуть людину забрати прямо з вулиці

У мережі можна зустріти відео про те, як чоловіків на вулицях "затягують" у бусик, щоб відвезти до ТЦК. Речник Сумського ТЦК Олександр Бондаренко пояснив, чи можуть людину з вулиці одразу після перевірки документів доправити до ТЦК та чи достатньо оновити дані в "Резерв+", щоб цьому запобігти, передають Патріоти України.

Передусім він зазначив, що згідно законодавства, людина завжди повинна мати з собою облікові документи. "Не ТЦК садить в бус, а поліція, яка знаходиться в складі групи оповіщення, пропонує громадянину виконати законні вимоги. Якщо немає документів з собою це взагалі правопорушення, відразу виписується штраф", - каже Бондаренко.

Він розповів про один з випадків із власного досвіду, коли у чоловіка був паспорт, але не було облікових документів, і йому виписали повістку. Водночас, навіть якщо людина оновила свої дані у "Резерв+", це не означає, що її просто відпустять, адже частиною оновлення даних може бути і проходження ВЛК.

"Якщо це людина мобілізаційного віку, вона підлягає призову. Тим паче, якщо вона просто оновила дані в "Резерв+", а під час спілкування представники ТЦК зрозуміють, що ця людина давно вже не проходила ВЛК, тобто свої дані оновила не повністю, то їй пропонують з’явитись у ТЦК в найкоротші строки, пройти ВЛК, і якщо в людини нема права на відстрочку, ми направляємо в навчальний центр", - зазначив військком.

Важливий крок: Переселенцям планують надавати субсидії на оренду житла

понеділок, 8 липень 2024, 12:49

Уряд планує надавати субсидії на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), щоб зменшити їхнє фінансове навантаження. Наразі документ винесено на обговорення серед представників влади, депутатів та громадськості, після чого його розгляне уряд,...

Окупанти масовано атакували Київ ракетами, багато загиблих і поранених. Доповнюється

понеділок, 8 липень 2024, 11:27

Російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. Різні міста: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня, передають Патріоти України. У Києв...