"Не в той літак влучила ракета": Українка відзначилася дикою заявою про евакуацію з Китаю, але потім виправдалася

Пост, опублікований на сторінці волонтерки Марини Лобок у Facebook невдовзі після прибуття в Україну лайнера з евакуйованими з Китаю українцями, здійняв хвилю обурення в мережі, передаютьПатріоти України

"Не в той літак влучила ракета", – йшлося в ньому. Як з'ясувалося, автором допису є батько Марини, волонтер Микола Лобок, і він нібито не мав на увазі борт із Уханя. З моменту публікації його лайкнули всього 85 осіб, однак у коментарях розгорнулася бурхлива дискусія.

"Коли я писав про ракету й літак, я мав на увазі літак з кремлівським Ху*лом, так я називаю Путіна", – пояснив Микола. За його словами, він розмістив таку провокативну публікацію, щоб "почистити список друзів від тих, хто з головою не дружить". Пізніше волонтер відредагував пост, дописавши в ньому ще дві фрази: "Було б у літак кремлівського ху*ла! Московіти хутко зникніть". Було б у літак кремлівського хуйла!

Водночас він заявив, що проти евакуації українців з епіцентру епідемії коронавірусу. "Я вважаю, що це черговий постріл у мого друга, в нашого президента Володимира Зеленського. Я був знайомий із ним особисто", – сказав чоловік.

Він пояснив, що, на його думку, прибуття небезпечного рейсу до Києва стане ще одною причиною для громадян покинути свою країну. "З України люди і так тікають пачками. І здебільшого молодь. А це стане ще однією підставою, щоб виїхати", – припустив волонтер.

Як переконаний Лобок, для українців, що перебувають у Китаї, необхідно було організувати карантин на місці, "заплатити якісь гроші та створити резервацію саме в Китаї, щоб збудник не поширювався в Україні". "Нехай вони й не хворі, але ті 14 чи 15 днів могли б перетерпіти", – сказав він.

Волонтер заявив, що не вірить в ефективність вжитих заходів під час евакуації. "Я ознайомлений із заходами безпеки, але це однаково вірус. Він же не розрізняє людей, він просто косить. Недарма літак розвернули. Кажуть, через погодні умови, але я думаю, що погода ні до чого", – сказав він.

Відповідаючи на запитання, чому він користується акаунтом дочки, а не своїм особистим, Микола Лобок заявив: "Я маю право. Хто мені заборонить? Ті, хто думають, що це пише Марина, також мають право думати що завгодно".

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...